Ambassade van België in Tsjechië
Home Veelgestelde vragen Franstalige en Nederlandstalige bibliotheken in Praag

Franstalige en Nederlandstalige bibliotheken in Praag

Franstalige bibliotheek

www.ifp.cz/Mediatheque,247?lang=fr 

 
De Boeken van de Buren

Een nieuwe afdeling van het Goethe Instituut in Praag presenteert sinds 6 maart 2013 een collectie Nederlandse literatuur.

De Boeken van de Buren is een bibliotheek en leeszaal met literatuur van Vlaamse, Nederlandse en Tsjechische schrijvers. Het project is een samenwerking van de Vertegenwoordiging van de Vlaamse Regering, het Goethe Instituut en de vereniging van neerlandici in de Tsjechische Republiek NEBE.

De bibliotheek heeft twee groeiende doelgroepen: de nederlandstalige expats in de Tsjechische hoofdstad en de studenten neerlandistiek van de universiteiten in Praag, Brno en Olomouc. Bij de opening bestaat de collectie uit zo'n 700 titels. Literaire werken van levende auteurs en de grote klassieken vormen de zwaartepunten.

De Boeken van de Buren is een plaatsbibliotheek. De werken kunnen ter plekke worden geconsulteerd.

De openingsuren van de bibliotheek zijn als volgt: van dinsdag tot donderdag van 13:00 tot 19:00 en op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Adres: Masarykovo nábrezi, 32, Praag 1.

De verzameling wordt met de financiële hulp van de Vlaamse Overheid de volgende twee jaar verder uitgebouwd. De actualiteit zal zo goed mogelijk worden gevolgd. De presentatie zal vanaf het najaar 2013 ook worden gekoppeld aan auteurslezingen, vertaalworkshops en boekpresentaties.

Via de website van de Vlaamse Vertegenwoordiging in Praag – www.flanders.cz – zullen de lezers op de hoogte kunnen blijven van de activiteiten. Op hetzelfde adres ontvangen we ook graag suggesties om de kwaliteit en het aanbod verder te verbeteren.