Ambassade van België in Tsjechië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 nov

Voor het vierde jaar op rij kent België 2 miljoen euro toe aan de VN-Ontmijningsdienst (UNMAS) voor activiteiten in Irak en Syrië.

17 nov

Vanmiddag 17 november heeft de rechtbank in Den Haag (Nederland) vonnis geveld in het strafproces dat op 9 maart 2020 werd geopend tegen 4 verdachten die worden vervolgd voor de vernietiging van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014.

15 nov

Deze 15 november gaat het achtste Wereldcongres tegen de Doodstraf van start in Berlijn, in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

26 okt

De derde en laatste dag van het Staatsbezoek aan Litouwen start in het teken van militaire samenwerking en solidariteit, waarna Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin naar Kaunas reizen voor een programma met voornamelijk culturele activiteiten.

25 okt

Op de tweede dag van het Staatsbezoek aan Litouwen wacht de Koning en de Koningin een programma met voornamelijk economische en academische activiteiten in de hoofdstad Vilnius.

24 okt

Vandaag starten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin der Belgen een driedaags bezoek aan Litouwen.

24 okt

Pakistan werd sinds deze zomer getroffen door zware overstromingen, waarbij een derde van het land onder water stond. De menselijke tol en materiële schade zijn zeer groot: meer dan 1600 personen lieten het leven en meer dan 33 miljoen personen werden getroffen.

17 okt

Solidariteit geworteld in het verleden, samenwerking gericht op de toekomst