Ambassade van België in Tsjechië
Home Pickpockets in Praag

Pickpockets in Praag

Praag is een zeer toeristische stad en zoals in elke toeristische trekpleister zijn ‘pickpockets’ ook in Praag zeer actief, vooral daar waren mensen zich verzamelen, in grote of kleine groepen, op en rond vele toeristische plekjes en bezienswaardigheden, in tram/bus/metro… Pickpockets zijn overal zeer actief.

Wees extra op uw hoede, vooral in een massa mensen!

Het is bijna onmogelijk om te voelen dat iemand iets uit uw tas of jas-/broekzak tracht te nemen. Laat u niet afleiden door iemand die tegen u aanbotst of te dicht bij u wandelt of door iemand die u aanspreekt en uw aandacht vraagt. Pas op wanneer u een foto neemt of rondkijkt om een souvenir te vinden of een monument te bewonderen. Sluit uw tas en hou die daar waar u die kunt zien. Hou desnoods steeds één hand op de sluiting van die tas.

Aan te raden is om uw portefeuille en kleine kostbare bezittingen in een (niet zichtbare) binnenzak van uw jas te bewaren (blijf dan toch nog op uw hoede) of deze op een veilige plaats (kluis, afgesloten valies) in uw hotelkamer achter te laten en enkel met een klein bedrag geld op stap te gaan, voldoende om te kunnen eten en drinken, souvenirs te kopen, toegang te betalen, tickets te kopen voor het openbaar vervoer.
 

“It is better to be safe than sorry! Keep your valuables close and be alert for pickpockets.”